Problemen met de Belastingdienst

Veel van onze cliënten hebben problemen met de Belastingdienst. Omdat de Belastingdienst een schuldeiser is met bijzondere rechten en doorgaans gebruik maakt van zeer dwingende incassomaatregelen is het zinvol om hier extra aandacht aan te geven. 

 

Om te beginnen kunnen wij u melden dat u bij ons aan het juiste adres bent wanneer u zich geconfronteerd ziet met belastingproblemen. Ons team telt meerder belastingspecialisten en zelfs een zeer ervaren fiscaal jurist. 

 

Omdat de Belastingdienst particulieren en bedrijven/ondernemers apart behandeld vindt u hieronder ook een aparte toelichting. Voor meer informatie of hulp neemt u dan z.s.m. contact met ons opBij zowel particulieren als bedrijven/ondernemingen zijn de problemen met de Belastingdienst in de meeste gevallen zeer acuut. Doorgaans zijn de belastingproblemen al langslepend en soms al jaren oud. Eén van de problemen is dat de Belastingdienst lang doorgaat met het sturen van brieven zonder over te gaan tot dwingende incassomaatregelen. Echter, wanneer men eenmaal overgaat tot hardere maatregelen zijn deze vaak nietontzient en leveren grote problemen op. 

 

Men rijdt in een politiefuik en uw (bedrijfs)voertuig wordt direct in beslag genomen. Er wordt beslag gelegd op uw inboedel, bedrijfsinventaris of zakelijke voorraden. Of men legt beslag op uw bankrekening of inkomen. Allemaal zaken die direct een zeer grote invloed hebben op uw leven en/of onderneming.  Particulieren 

 

Toeslagen:

Bij veruit de meeste particulieren ligt de oorzaak voor de belastingproblemen bij het teveel ontvangen van toeslagen. Het Nederlandse toeslagenstelsel is ingewikkeld en een fout is snel gemaakt. Ook wanneer uw inkomenspositie plotseling veranderd kan dit grote gevolgen hebben voor uw recht op een bepaalde toeslag. Nagenoeg 1/3 van alle toeslagen in Nederland moet worden terugbetaald. Dit is een enorm aantal. En u bent dus niet de enigste met dit probleem. 

 

Wegenbelasting: 
Veel mensen waar de wegenbelasting onderdeel uit maakt van de totale belastingschuld vormt dit een obstakel. U kunt uw voertuig niet meer overgeschreven krijgen en u loopt een groot risico aangehouden te worden bij een grote politie controle. 

 

Inkomstenbelasting: 

Heeft u geen of een verkeerde belastingaangifte gedaan? Dan moet dit alsnog gedaan worden en snel. Wij kunnen u helpen met het doen van de juiste aangiften, het indienen van bezwaar of het doen van een correctie aangifte. 

 

Tegen gehouden op de luchthaven:

Lekker op vakantie, u komt bij de douane en u wordt tegen gehouden omdat u een belastingschuld heeft. Dit levert direct en acuut een groot probleem op. U mist uw vlucht en uw vakantie kunt u -in de meeste gevallen- vergeten. 

 

U begrijpt; hierboven staat slechts een deel van de belastingproblematiek waarmee u zich geconfronteerd kunt zien. Staat uw situatie hier niet tussen? Neemt u dan contact met ons op om te informeren wat wij voor u kunnen betekenen.

Bedrijven / Ondernemers

 

 

Bij ondernemingen en/of ondernemers ligt de belastingproblematiek vaak veel complexer dan bij particulieren. In de praktijk komen wij echter wel vaak tegen dat zakelijke en prive belastingschulden bij ZZP'ers en MKB'ers met elkaar te maken hebben en/of aan elkaar verbonden zijn. 

 

Een hoop heeft te maken met de gekozen rechtsvorm (eenmanszaak, V.O.F. of B.V.). 

De problemen zijn doorgaans te onderscheiden in een tweetal hoofdgroepen: 

 

1) Boekhouding in orde, benodigde belastingaangiftes zijn gedaan, maar vanwege uiteenlopende problemen is men niet in staat om de ontstane achterstand (ineens) te voldoen. 

 

of 

 

2) Boekhouding is niet in orde. Dit komt door het gebrek aan een boekhouder en/of de bestaande boekhouder heeft de werkzaamheden gestaakt. 
Belastingaangiftes zijn (deels) niet gedaan waardoor de belastingdienst is overgegaan tot het opleggen van z.g. ambtshalve aanslagen. Oftewel ze hebben een schatting gedaan en zijn inmiddels over gegaan tot invordering. 

 

In beide gevallen is het van het grootste belang dat u snel contact met ons opneemt voor het maken van een afspraak. Wij zijn in staat om u in beide gevallen te helpen. Meer over onze werkwijze leest u hier

 

U kunt ons dagelijks bereiken van 09.00 tot 18.00 uur op telefoonnummer: 088-374 92 49 of vult u ons intakeformulier in voor het maken van een afspraak bij u thuis of bij ons op kantoor. 

 
Invorderingsmaatregelen belastingdienst

Neemt u direct contact met ons op wanneer de volgende zaken op u van toepassing zijn: 

  • Er is beslag gelegd op uw voertuig.
  • Er is beslag gelegd op uw inboedel. 
  • Er is beslag gelegd op uw bankrekening. 
  • Er is beslag gelegd op uw inkomen. 
  • Na bovenstaande zaken wil de belastingdienst overgaan tot openbare verkoop.
  • De belastingdienst wilt uw faillissement aanvragen.